3 Aralık 2013 Salı

Sarımsaklı ve Acı Soslu Kabak


 Malzemeler:
2 adet kabak
*Kabakları rendeleyerek kullanmayı tercih ettim.Ama siz isteğe bağlı olarak  çeşitli şekillerde doğranmış olarak da yapabilirsiniz.
 3 adet acı biber
*Ben yazdan bu küçük acı biberleri stoklayıp kurutmayı çok seviyorum.Hem çok lezzetli oluyor hem de güzel renk veriyor.
 1 adet domates
*yazdan hazırladığınız domates rendesi varsa daha bile güzel olur.
 3 diş sarımsak
*Ben sarımsağın aromasını çok sevdiğim için bolca kullandım.Miktarı ayarlamak tercihinize bağlı.
tuz ve isot
*İsot yağlı olduğu için verdiği lezzeti seviyorum.Benim kullandığım çok yoğun acı bir isot değildi.







*Rendelenmiş kabakları az miktarda zeytinyağı ile kavuruyoruz.Ardından sarımsakları ve tuzu da ekleyip kapağını kapatıyoruz.kabaklar fazla suyunu çektiği zaman, servis kasesine boşaltıyoruz.
*Aynı tavanın içine bu kez acı biber ve domatesleri ekliyoruz.İsotla birlikte biraz da karabiber ilave edebilirsiniz.domatesler dirilğini kaybedene, kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
*Servis tabağındaki kabaklarımızın üzerine sosu boşaltıyoruz.Artık kabağımız servise hazır.Sağlıklı bir atıştırmalık veya yemeğin yanında garnitür olarak çok güzel olabilir

             ****Afiyet Olsun****

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder