Malzemeler:
2 adet kabak
*Kabakları rendeleyerek kullanmayı tercih ettim.Ama siz isteğe bağlı olarak çeşitli şekillerde doğranmış olarak da yapabilirsiniz.
3 adet acı biber
*Ben yazdan bu küçük acı biberleri stoklayıp kurutmayı çok seviyorum.Hem çok lezzetli oluyor hem de güzel renk veriyor.
1 adet domates
*yazdan hazırladığınız domates rendesi varsa daha bile güzel olur.
3 diş sarımsak
*Ben sarımsağın aromasını çok sevdiğim için bolca kullandım.Miktarı ayarlamak tercihinize bağlı.
2 adet kabak
*Kabakları rendeleyerek kullanmayı tercih ettim.Ama siz isteğe bağlı olarak çeşitli şekillerde doğranmış olarak da yapabilirsiniz.
3 adet acı biber
*Ben yazdan bu küçük acı biberleri stoklayıp kurutmayı çok seviyorum.Hem çok lezzetli oluyor hem de güzel renk veriyor.
1 adet domates
*yazdan hazırladığınız domates rendesi varsa daha bile güzel olur.
3 diş sarımsak
*Ben sarımsağın aromasını çok sevdiğim için bolca kullandım.Miktarı ayarlamak tercihinize bağlı.
tuz ve isot
*İsot yağlı olduğu için verdiği lezzeti seviyorum.Benim kullandığım çok yoğun acı bir isot değildi.
*Aynı tavanın içine bu kez acı biber ve domatesleri ekliyoruz.İsotla birlikte biraz da karabiber ilave edebilirsiniz.domatesler dirilğini kaybedene, kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
*Servis tabağındaki kabaklarımızın üzerine sosu boşaltıyoruz.Artık kabağımız servise hazır.Sağlıklı bir atıştırmalık veya yemeğin yanında garnitür olarak çok güzel olabilir
****Afiyet Olsun****
****Afiyet Olsun****
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder