Herkese Merhaba, ben bu tarif için havuç, kabak ve kereviz seçtim.Önce sebzelerimi güzelce yıkayıp, dilediğim gibi doğradım.(Kerevizlerin üzerine limon suyu sıkmayı ihmal etmeyin)
Daha sonra geniş bir tencerenin dibini su ile doldurdum.İçine yerleştirdiğim süzgeçin en alt katına havuç sonra kereviz ve en son da kabak döşedim.Kereviz saplarını da tabi ki boşa harcamadım.Sebzelere buharla birlikte çok güzel aroma veriyor.
Bir portakalın suyunu sos olarak kullanmak üzere sıktım.kabuklarını da buharda pişen sebzelerin suyuna attım.Hem çok güzel koktu hem de lezzet verdi.
Portakal suyunun içine bir adet taze soğan ve acı kırmızı biber doğradım.Sebzeler pişene kadar aromaları birbirine karıştı.
Pişen sebzeleri servis tabağına aldım.Çok yumuşak olmalarını istemediğim için diri bıraktım.Sebzeler sıcakken sosunu ekledim.Böylelikle sosu daha iyi çekmiş oldular.
Son olarak,biraz zeytinyağını kızdırdım ve içine kuru nane ekledim.Ardından da bu karışımı sebzeler ile buluşturdum.Çok lezzetli ve hafif olduğunu söyleyebilirim.Mutlaka deneyin.
***Afiyet Olsun***
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder